Salát s lososem a okurkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Losos - filety
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř bílý
  • 4 g Cukr krupice
  • 5 g Salát ledový
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurka salátová
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 533 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 847.1 mg
  • Vláknina 9153 mg
  • Vitamín A 9153 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na tácu a zalijeme čerstvou pomerančovou šťávou, zakryjeme fólií a necháme 15 minut marinovat. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na slabá kolečka, dáme do mísy a osolíme špetkou soli. Přidáme oloupanou okurku nakrájenou na kostičky, posekaný čerstvý kopr a promícháme. Druhou okurku neoloupanou na struhadle nakrájíme na tenké dlouhé plátky a těmito plátky vyložíme mělkou mísu, jemně osolíme. Na plátky navršíme okurkovo-cibulovou směs a dáme do ledničky vychladit.

  • 2

    Plátky lososa vyjmeme z marinády a nařežeme na asi 3cm pruhy, které pevně smotáme a na jedné straně konce vyhrneme ven, čímž nám vzniknou květy. Ty poklademe na okurkový salát a znovu dáme chladit.

  • 3

    Mezitím si připravíme dresink - šťávu, ve které se marinoval losos, smícháme s cukrem, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a nakonec pomalu přimícháme olivový olej. Dresinkem polijeme lososové květy, můžeme přizdobit kousky ledového salátu.

Komentáře k receptu