Mořská štika v listovém těstu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Listové těsto
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mořská štika - filety
  • 10 g Oregano sušené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 288.6 mg
  • Vláknina 3955 mg
  • Vitamín A 3955 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z mořské štiky omyjeme, potřeme máslem, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením, oreganem, pokapeme vymačkanou šťávou z citronu.

  • 2

    Na roládu použijeme kupované listové těsto, už rozválené na pláty. Jeden plát rozložíme, na něj položíme připravenou štiku, zavineme do rolády, dokola potřeme máslem, vezmeme další plát a zavineme ještě jednou rybu do listového těsta. Potřeme rozkvedlaným vejcem, dáme do předehřáté trouby péct na 15 - 20 minut.

  • 3

    Upečenou roládu vytáhneme z trouby, krájíme na porce, klademe na talíř.

Komentáře k receptu