Grilovaný losos s vinným máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Máslo bylinkové
  • 800 g Losos - filety
  • 150 ml Víno červené
  • 0.5 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 705.1 mg
  • Vláknina 808.3 mg
  • Vitamín A 808.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme vinné máslo: do malé pánve vlijeme víno, přidáme najemno nakrájenou cibulku, přivedeme k varu. Cca 4 - 5 minut zprudka povaříme, tekutina se musí zredukovat na cca 2 lžíce. Poté odstavíme a necháme vychladnout. V misce utřeme máslo, vmícháme najemno nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepřem. Přidáme svařené víno a důkladně promícháme. Hotové máslo položíme na plát voskovaného papíru a zabalíme do válečku. V lednici necháme ztuhnout.

  • 2

    Lososa opláchneme, osušíme v papírové utěrce. V pánvi rozpálíme máslo, rybu orestujeme cca 4 minuty, poté obrátíme a smažíme další 3 - 4 minuty. Ochucené máslo rozkrojíme na 4 dílky, kterými poklademe porce lososa. Ponecháme ještě 3 minuty na pánvi, aby se máslo rozpustilo. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Můžeme dozdobit čerstvou petrželkou.

Komentáře k receptu