Platýz s lečem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 3 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 96.4 mg
- Draslík 1102.5 mg
- Vláknina 3321.3 mg
- Vitamín A 3321.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté filety z platýze osolíme, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme na nahřátý talíř. 
- 
                                2Do oleje od opékání přidáme jemně nakrájenou cibuli, oloupaná, na plátky pokrájená rajčata, očištěné a rozkrájené papriky, vše podusíme. Zaprášíme moukou, osolíme, opepříme, přidáme kečup a promícháme. 
- 
                                3K téměř hotovému leču přidáme filety platýze, ještě prohřejeme. 
- 
                                4Při podávání ozdobíme porce ryby plátkem citronu a snítkou petrželky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                