Platýz s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brokolice
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žervé
  • 600 g Platýz - filety
  • 400 ml Vývar rybí
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 689 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 361.7 mg
  • Draslík 1031.3 mg
  • Vláknina 6141.8 mg
  • Vitamín A 6141.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filety omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme (1/4 lžička sůl), opepříme a zavineme. Maso sepneme párátky.

  • 2

    Rozehřejeme vývar s vínem, mírně osolíme (1/4 lžička sůl), vložíme závitky a vaříme asi 7 minut na mírném ohni. Závitky vyjmeme a necháme okapat.

  • 3

    Vývar odvaříme na polovinu, odstavíme z ohně a zašleháme do něj žloutky.

  • 4

    Omytou brokolici rozebereme na růžičky a vaříme asi 8 minut v osolené vodě (1/2 lžička sůl).

  • 5

    Na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, podlijeme vývarem a vmícháme žervé. Krátce povaříme a okořeníme.

  • 6

    Brokolici rozložíme do olejem vymaštěné zapékací mísy a navrch položíme závitky. Přelijeme vývarem se žloutky a zapékáme v troubě pod grilem dozlatova.

Komentáře k receptu