Treska s chlebem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 39 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Treska solená
  • 6 krajíc Chléb konzumní
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 380 ml Olej olivový
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 10 ml Limetková šťáva
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1094 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 8856 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 194.2 mg
  • Draslík 1834.8 mg
  • Vláknina 166.4 mg
  • Vitamín A 166.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Solenou tresku namočíme na 24 hodin do studené vody, kterou několikrát vyměníme.

  • 2

    Na 65 ml oleje si osmažíme 6 plátků chleba bez kůrek dozlatova, po okapání je natřeme 1 stroužkem česneku.

  • 3

    Tresku, v hrnci zalitém vodou vaříme asi 10 minut ve varu doměkka. Pak vodu scedíme, maso necháme vychladnout a rozebereme ho na plátky (kůži a kosti vyhodíme). Ohřejeme mléko. Rybu umixujeme se zbývajícím olejem a teplým mlékem dohladka, přendáme ji do mísy a vmícháme 1 prolisovaný stroužek česneku, muškátový oříšek, šťávy (citronová a limetková) a pepř.

  • 4

    Po vychladnutí směs podáváme s chlebem a petrželkou.

Komentáře k receptu