Ďábelská treska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Treska aljašská
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 200 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 462 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 79.5 mg
  • Draslík 696.2 mg
  • Vláknina 1841.9 mg
  • Vitamín A 1841.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresky dobře očistíme, podél páteře nařízneme a vyjmeme páteř. Ryby osolíme, posypeme špetkou cayenského pepře a vložíme do vymazaného pekáčku máslem.

  • 2

    Ještě je potřeme rozpuštěným máslem, pokapeme citronovou šťávou, velmi lehce posypeme moukou a podlijeme trochou rybího vývaru. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.

  • 3

    Na talíři ryby posypeme posekanou petželkou a podáváme s plátkem citronu.

Komentáře k receptu