Treska s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Treska aljašská
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 699 mg
  • Vláknina 3177 mg
  • Vitamín A 3177 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby dobře očistíme, nařízneme na hřbetu a vyndáme páteř. Tresky osolíme, opepříme i zevnitř, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zasypeme bylinkami, zakapeme šťávou z půlky citronu, podlijeme vínem, vodou a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.

  • 2

    Porce ryby na talíři posypeme posekanou petrželkou a ozdobíme plátkem citronu.

Komentáře k receptu