Treska s kokosem a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 450 g Treska aljašská
  • 180 g Rajčata Cherry
  • 300 ml Mléko kokosové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 41.6 mg
  • Draslík 761 mg
  • Vláknina 1402 mg
  • Vitamín A 1402 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce tresky nakrájíme na kostky. Do misky vsypeme mouku smíchanou se solí a pepřem a ve směsi rybu obalíme.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej, vložíme obalené maso a za stálého obracení opékáme 3-4 minuty.

  • 3

    V misce smícháme prolisovaný česnek, kari pastu, rybí omáčku a kokosové mléko. Nalijeme na maso do woku a přivedeme k varu. Přidáme omytá, rozpůlená rajčata a 5 minut zvolna prohříváme. Nakonec vmícháme natrhané lístky bazalky.

  • 4

    Pokrm upravíme na nahřáté talíře a podáváme s vařenou jasmínovou rýží.

Komentáře k receptu