Treska s lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Treska aljašská
  • 500 ml Voda pitná
  • 200 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Lilek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 448 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 48.2 mg
  • Draslík 693.5 mg
  • Vláknina 4302.8 mg
  • Vitamín A 4302.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Vložíme je do kastrolu, zalijeme vodou a zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut.

  • 2

    Omytý lilek nakrájíme na plátky, namočíme do studené vody na 5 minut, vyjmeme a osušíme. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme plátky lilku po odobou stranách a vyjmeme.

  • 3

    Do vydušené šťávy z ryby vlijeme vývar, vmícháme rajčatový protlak, špetku soli a pepře. Filety poklademe plátky opečeného lilku a upravíme na talíře. Do rajčatové omáčky vmícháme smetanu a dál už nevaříme. Dobře promícháme a nalijeme na rybu.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu