Treska s tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 61.5 mg
  • Draslík 647 mg
  • Vláknina 1008.3 mg
  • Vitamín A 1008.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme v misce v mikrovlnné troubě. Omyté filety z tresky osolíme, opepříme a rozložíme do vhodné ploché nádoby. Zakapeme citronovou šťávou a máslem, posypeme oloupanou, nasekanou cibulí a tymiánem. Přikryté dusíme při plném výkonu v mikrovlnné troubě 8-9 minut. Necháme dojít pod pokličkou ještě 5 minut.

  • 2

    Hotovou tresku podle chuti přisolíme a opepříme.

  • 3

    Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami.

Komentáře k receptu