Treska s koprovou omáčkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Treska aljašská
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 57.2 mg
  • Draslík 820.8 mg
  • Vláknina 1485.7 mg
  • Vitamín A 1485.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce tresky osolíme, opepříme, okořeníme mletým zázvorem a pokapeme citronovou šťávou. Necháme alespoň 1 hodinu rozležet v chladničce.

  • 2

    Oloupanou salátovou okurku nakrájíme na kostičky a krátce povaříme v okyselené vodě. Slijeme a necháme okapat.

  • 3

    Na pánvi na rozehřátém oleji opečeme porce tresky po obou stranách doměkka. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 4

    V kastrůlku smícháme okurky se zakysanou smetanou a krátce prohřejeme. Vmícháme nasekaný kopr, osolíme a nakonec omáčku ochutíme citronovou šťávou.

  • 5

    Tresku upravíme na talíře a přelijeme koprovou omáčkou.

  • 6

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvé bílé pečivo.

Komentáře k receptu