Pečená treska se zeleninou a toastovým chlebem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 501 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 490 mg
  • Vláknina 13517.4 mg
  • Vitamín A 13517.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 2

    Mrkev, celer, cibuli a petržel očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Toastový chleba nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky. Petrželku nasekáme.

  • 3

    V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a kořenovou zeleninu a cibuli asi 5min orestujeme.

  • 4

    Vedle na druhé třetině másla orestujeme toastový chleba dozlatova, poté v míse promícháme se zeleninou, přidáme petrželku a ochutíme solí a pepřem.

  • 5

    Pekáč vytřeme zbytkem másla, naskládáme osolenou tresku, pokapeme citronovou šťávou a zasypeme směsí zeleniny a chleba.

  • 6

    Pečeme asi 25min a poté ihned podáváme, např.s vařenými brambory.

Komentáře k receptu