Treska s pelyňkovou omáčkou
Suroviny
- 150 g Kedlubna
- 800 g Filé z aljašské tresky
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 150 ml Víno bílé
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 ks Cibulka jarní
- 0.5 ks Kerblík
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Fenykl obecný
- 3 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
- 5 polévková lžíce Pernod
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 96 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 92 mg
- Draslík 204.7 mg
- Vláknina 7177.6 mg
- Vitamín A 7177.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresku ogrilujeme, ochutíme solí a pepřem.
-
2
Připravíme omáčku. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky a podusíme 5min na rozehřátém másle. Poté přilijeme víno, pernod a pivo a vaříme do zhoustnutí.
-
3
Vmícháme mletý fenykl a nasekaný kerblík. Na závěr osladíme a přimícháme základní hnědou omáčku.