Smažená treska s jablečno-vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 800 g Treska aljašská
  • 4 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 dl Víno jablečné
  • 0.02 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 91 mg
  • Draslík 899.2 mg
  • Vláknina 913.8 mg
  • Vitamín A 913.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na úzké prozžky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kolečka.

  • 2

    Tresku omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, obalíme ji v mouce a opečeme v zapékací míse na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Pak ji lehce opepříme, mísu zakryjeme a dáme do již vypnuté trouby, předehřáté na 100°C.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme zbylý olej, na něm osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu, zalijeme jablečným vínem a vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Smaženou tresku podáváme s omáčkou a bramborovou kaší.

Komentáře k receptu