Treska s pomeranči a rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Rukola
  • 300 g Treska aljašská
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 64.5 mg
  • Draslík 1264.2 mg
  • Vláknina 12207.5 mg
  • Vitamín A 12207.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rukolu omyjeme, necháme okapat a rozdělíme na servírovací talíře.

  • 2

    V misce z octa, pepře a soli smícháme marinádu, kterou rukolu na talířích pokapeme.

  • 3

    Tresku omyjeme pod studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme.

  • 4

    Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu do misky, druhý oloupeme a příčně nakrájíme na tenké plátky. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme olej, porce ryby na něm prudce osmažíme z obou stran, pak je vyjmeme. zabalíme do alobalu a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.

  • 6

    Do vypečené šťávy v pánvi nalijeme pomerančovou šťávu a krátce ji povaříme. Potom metlou postupně vmícháme kousky másla, přidáme nakrájenou bazalku a plátky pomeranče a vše už jen krátce

  • 7

    prohřejeme.

  • 8

    Porce ryby dáme na rukolu, zalijeme omáčkou z pánve, přidáme plátky pomeranče a podáváme.

Komentáře k receptu