Treska s rajčatovo-pomerančovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Treska filety
  • 60 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 10 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Marmeláda pomerančová
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Sezamové semínko
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 626 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1122.2 mg
  • Vláknina 18972 mg
  • Vitamín A 18972 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 146 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce filé lehce posolíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Omytá čerstvá rajčata zbavíme slupky a také nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Rozpálíme slunečnicový olej v hrnci a krátce na něm podusíme cibuli s rajčaty.

  • 3

    Rozehřejeme troubu na 200 °C ( plyn stupeň 3 - 4, horkovzdušná trouba 180 °C ).

  • 4

    Vymačkáme pomeranče a spolu s pomerančovou marmeládou a rajčaty z plechovky přidáme do cibulovo-rajčatové hmoty. Necháme povařit. Granulovaným zeleninovým vývarem a pepřem dochutíme. Vložíme čerstvé filé z tresky do omáčky, chvíli je tam ponecháme, ale nevaříme.

  • 5

    Nahrubo nastrouháme, nebo na jemné proužky nakrájíme sýr. Filé, společně s rajčatovo-pomerančovou omáčkou vložíme do pečicí formy, zasypeme paprikou a sýrem. Na mírném stupni zapékáme v troubě dokud sýr není roztavený.

  • 6

    Během pečení na pánvi bez přidaného tuku opražíme sezamová semínka, kterými před podáváním filé posypeme.

Komentáře k receptu