Tuňák s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Tuňák v oleji
  • 400 g Fazole bílé
  • 40 g Cibule červená
  • 24 g Petržel kudrnka
  • 125 ml Olej olivový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 817 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 2041.9 mg
  • Vláknina 31474 mg
  • Vitamín A 31474 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole necháme přes noc máčet ve studené vodě. Před přípravou vodu slijeme, fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Jakmile se voda uvede k varu, přidáme česnek, bobkový list a 12 ml olivového oleje. Přiklopené necháme cca 80 minut vařit.

  • 2

    Uvařené fazole osolíme, slijeme, odstraníme česnek a bobkový list. Fazole přendáme do servírovací misky, zalijeme zbytkem oleje, osolíme, opepříme a vmícháme pokrájenou cibuli. Salát necháme vychladit.

  • 3

    Do vychlazeného salátu přidáme 2/3 pokrájené petrželky a tuňáka natrhaného na menší kusy. Zlehka promícháme, posypeme zbytkem petržele a ihned podáváme.

Komentáře k receptu