Francouzský salát z Nice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory rané
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 150 g Rajčata Cherry
  • 100 g Olivy černé
  • 120 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Ančovičky konzervované
  • 1 ks Salát ledový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1256 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 264.5 mg
  • Draslík 531.8 mg
  • Vláknina 9826.3 mg
  • Vitamín A 9826.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory uvaříme ve slupce, vejce uvaříme natvrdo. Omyté a očištěné zelené fazolky krátce povaříme a potom ještě rychle orestujeme na pánvi.

  • 2

    Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky, neoloupané brambory nakrájíme na plátky nebo na klínky a vejce na čtvrtky nebo na osminky.

  • 3

    Mísu, v níž budeme salát podávat, potřeme uvnitř nadrceným česnekem. Dno poklademe salátovými listy a potom přidáme nakrájenou zeleninu, ančovičky a tuňáka. Nakonec salát posypeme olivami a ochutíme zálivkou umíchanou z oleje, octa, dijonské hořčice, pepře a soli.

Komentáře k receptu