Rybí paprikáš ze sladkovodní ryby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 4 dl Víno bílé
  • 0.13 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Cibule
  • 1.5 kg Kapr obecný
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 927 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 247.5 mg
  • Draslík 1729.5 mg
  • Vláknina 9817.4 mg
  • Vitamín A 9817.4 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.2 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K tomuto pokrmu můžeme použít jakoukoliv sladkovodní rybu

  • 2

    (kapr, cejn, štiku, úhoř, sumec). Rybu očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a nakrájíme porce, které dobře osolíme, opepříme, pokapeme octem nebo citronem a necháme v chladničce 1 hodinu odležet.

  • 3

    Mezitím očistíme a nakrájíme cibuli na tenké plátky, které v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova.

  • 4

    Pak k cibuli za stálého míchání přidáme mouku, sladkou a pálivou papriku, rajčatový protlak, víno, drobně nakrájenou zelenou petržel s celerovými listy a kuličky černého pepře. Až potom na cibuli položíme porce ryby, ale už nebudeme míchat. Zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme 20-30 minut.

  • 5

    Pokud během dušení zjistíme, že je potřeba dolít tekutinu, přilijeme trochu vína nebo vody.

Komentáře k receptu