Pikantní štika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Štika obecná
  • 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šalvěj sušená
  • 1 špetka Rozmarýn sušený
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 657 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 283.1 mg
  • Vláknina 6470.3 mg
  • Vitamín A 6470.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce štiky nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na pánvi na rozpáleném oleji maso osmažíme po všech stranách dozlatova a vyjmeme.

  • 2

    Ve výpeku v pánvi osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, rozetřený česnek, očištěnou, nasekanou feferonku, omytá, nadrobno nakrájená rajčata a očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku. Přidáme kečup a podle chuti okořeníme šalvějí a rozmarýnem.

  • 3

    Směsí zalijeme rybí kousky a necháme několik hodin odležet.

  • 4

    Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu