Candát na sardelích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 12 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1.5 kg Candát obecný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 681 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 31.8 mg
  • Draslík 135.6 mg
  • Vláknina 2504.3 mg
  • Vitamín A 2504.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou rybu naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, podusíme na polovině dávky másla.

  • 2

    Sardelové řezy nasekáme, jemně nakrájíme petržel a cibuli. Vše vložíme na rozpuštěné máslo a necháme zpěnit. Přidáme mouku, mírně upražíme, zalijeme vodou, povaříme a procedíme.

  • 3

    Do omáčky rozkvedláme kyselou smetanu, prohřejeme a nalijeme na porce ryby.

Komentáře k receptu