Kapr pečený s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Křen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 101.7 mg
  • Draslík 518.8 mg
  • Vláknina 677.8 mg
  • Vitamín A 677.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Po obou stranách je opečeme na rozehřátém oleji.

  • 2

    Opečené porce podlijeme vínem (nebo vodou) a upečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě (asi 12 minut). Během pečení kapra poléváme vypečenou šťávou.

  • 3

    Měkké porce přeložíme na talíře a posypeme jemně nastrouhaným křenem.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu