Kapr dušený v jablkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 298 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 180 mg
 - Draslík 978.1 mg
 - Vláknina 4648.8 mg
 - Vitamín A 4648.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 47.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, spolu s jemně nakrájenou cibulí opečeme na másle. Přidáme bobkový list, plátky citronu, polovinu dávky vína a chvíli podusíme.
 - 
                                2
Podušeného kapra vyjmeme, do kastrolu dáme oloupaná, na kousky pokrájená jablka se skořicí a necháme je pod pokličkou rozvařit.
 - 
                                3
Rozvařená jablka prolisujeme na kapra a zalijeme zbylým vínem, ve kterém jsme namočili nastrouhaný perník. Přidáme spařené rozinky, med a vše 10 minut podusíme.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami.