Rybí polévka se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Celer bulvový
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Vnitřnosti z kaprů
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mrkev kořen
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1108 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 417.6 mg
  • Vláknina 2917.7 mg
  • Vitamín A 2917.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli jemně nasekáme a zpěníme v hrnci na másle. Přidáme očištěnou, najemno nastrouhanou mrkev s celerem a krátce osmahneme. Zasypeme moukou a za stálého míchání zalijeme vychladlým, osoleným rybím vývarem. Uvedeme do varu a vaříme asi 10 minut.

  • 2

    Potom přidáme očištěné, nadrobno nakrájené žampiony a ještě 5 minut povaříme. Nakonec přidáme uvařené, umixované rybí maso (vnitřnosti), polévku prohřejeme a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu