Rybí prsty s okurkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 150 g Okurky nakládané
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Jablka
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Mouka rýžová
  • 6 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 615 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 152 mg
  • Draslík 992 mg
  • Vláknina 10257.3 mg
  • Vitamín A 10257.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z kapra opláchneme, necháme okapat, nakrájíme na tyčinky a pokapeme 3 lžícemi citronové šťávy. Oloupanou cibuli rozkrájíme, okurky necháme okapat, nakrájíme na kostičky, omytá jablka rozčtvrtíme a jádřinec vykrojíme, poté krájíme na kostičky, pokapeme 3 lžícemi citronové šťávy. Papriku očistíme, pokrájíme na kostičky. Petrželku s koprem opláchneme, vytřeseme vodu, lístky petželky otrháme a kopr nasekáme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme osolené a opepřené rybí prsty, opékáme z jedné strany 3 minuty, z druhé 2 minuty do červena. Opečené vyjmeme a uchováme v teple. Na zbylém oleji po rybích prstech zpěníme cibulku, přidáme okurky, jablka, kopr, přiklopíme a dusíme 5 minut. Mezitím rozmícháme ve smetaně hořčici, cukr, chilli koření a mouku, řádně promíchané přilijeme k podušené směsi. Zprudka povaříme 2 minuty do zhoustnutí, osolíme, okořeníme a upravíme spolu s rybími prsty. Ozdobíme nakrájenou paprikou a petrželkou, servírujeme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu