Kapr pečený s jablky a křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 467 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 1096.4 mg
 - Vláknina 5756 mg
 - Vitamín A 5756 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.2 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté porce kapra osolíme a vložíme do kastrolu. Maso posypeme nastrouhaným křenem smíchaným s oloupanými, nastrouhanými jablky, pokapeme citronovou šťávou a zalijeme vínem. Necháme v chladu odležet asi 5 hodin.
 - 
                                2
Porce kapra vyjmeme, obalíme ve strouhance a zvolna pečeme na pánvi na oleji dozlatova. Potom přidáme křen s jablky a ještě asi 10 minut dopékáme.
 - 
                                3
Porce kapra upravíme na talíře a navršíme na ně směs jablek s křenem.