Kapr pečený s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 500 g Zelí kysané
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 917.8 mg
  • Vláknina 4976.8 mg
  • Vitamín A 4976.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.3 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra potřeme olejem a necháme asi 30 minut odležet.

  • 2

    Kysané zelí nakrájíme, opečeme na oleji a rozprostřeme do pekáčku. Navrch položíme půlku kapra, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou.

  • 3

    Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě 20-30 minut a během pečení kapra pokapeme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu