Kapr na pivu s křenem
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
 - 1 krajíc Chléb konzumní
 - 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 50 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 4 polévková lžíce Křen
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 298 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 151 mg
 - Draslík 792.7 mg
 - Vláknina 2456.8 mg
 - Vitamín A 2456.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté porce kapra osolíme a opepříme. Z krajíce chleba odkrojíme kůrku, střídku nastrouháme do misky a zalijeme pivem.
 - 
                                2
Připravené porce kapra zprudka opečeme na pánvi a vyjmeme. Ve výpeku rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. V pivu namočený chléb rozmělníme na kaši a vlijeme do pánve. Rozmícháme, osolíme, osladíme a ochutíme citronovou šťávou. Chvíli povaříme a nalijeme na kapra.
 - 
                                3
Porce kapra upravíme na talíře a posypeme nastrouhaným křenem.
 - 
                                4
Podáváme s různě upravenými bramborami.