Kapr dušený s rajčaty a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 296 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 79.2 mg
 - Draslík 591 mg
 - Vláknina 2428 mg
 - Vitamín A 2428 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.4 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme, sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme. Kapra očistíme, osolíme, naporcujeme a obalíme v mouce. Česnek a cibuli nakrájíme na jemno. Petrželovou nať jemně posekáme.
 - 
                                2
Na rozpáleném oleji v hlubším rendlíku smažíme porce kapra z obou stran. Poté přisypeme cibuli, česnek, rajčata a pod poklicí dusíme.
 - 
                                3
Měkkou rybu naložíme na talíř, přelijeme dušenými rajčaty s cibulí a česnekem a posypeme petrželovou natí. Jako přílohu volíme šťouchané brambory.