Falešný úhoř

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kapr obecný
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1007 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 420.4 mg
  • Draslík 998.9 mg
  • Vláknina 3760.7 mg
  • Vitamín A 3760.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.2 mg
  • Vitamín E 6.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na plátky a navlhčíme je vývarem. Vymačkáme, umeleme spolu s vykostěným rybím masem a promícháme.

  • 2

    Oloupanou, jemně nasekanou cibuli a petrželku zpěníme na másle. Přidáme mleté maso s žemlemi, žloutky, sůl, špetku muškátového květu, citronovou šťávu a kůru. Vše dobře propracujeme.

  • 3

    Ze směsi tvarujeme asi 1cm silná kolečka, obalíme je v rozšlehaném vejci, potom ve strouhance a smažíme na oleji na pánvi dozlatova.

Komentáře k receptu