Falešný úhoř
Suroviny
- 1000 g Kapr obecný
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 1 šálek Hovězí vývar základní
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1007 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 77 g
 - Sodík 574 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 420.4 mg
 - Draslík 998.9 mg
 - Vláknina 3760.7 mg
 - Vitamín A 3760.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.2 mg
 - Vitamín E 6.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemle nakrájíme na plátky a navlhčíme je vývarem. Vymačkáme, umeleme spolu s vykostěným rybím masem a promícháme.
 - 
                                2
Oloupanou, jemně nasekanou cibuli a petrželku zpěníme na másle. Přidáme mleté maso s žemlemi, žloutky, sůl, špetku muškátového květu, citronovou šťávu a kůru. Vše dobře propracujeme.
 - 
                                3
Ze směsi tvarujeme asi 1cm silná kolečka, obalíme je v rozšlehaném vejci, potom ve strouhance a smažíme na oleji na pánvi dozlatova.