Pečený kapr s bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 316 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 177 mg
 - Draslík 839.3 mg
 - Vláknina 112.1 mg
 - Vitamín A 112.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme, okořeníme špetkou muškátového květu a posypeme nasekanou bazalkou.
 - 
                                2
Na pánvi na rozpuštěném másle porce po obou stranách opečeme. Po upečení pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo různě upravené brambory.