Dušený kapr s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Česnek
  • 150 g Kečup ostrý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 1 kg Kapr obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 329 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 945.6 mg
  • Vláknina 1693.3 mg
  • Vitamín A 1693.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby důkladně zbavíme šupin, vykucháme, dobře umyjeme studenou vodou, nakrájíme na porce, posypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme. Ve větší pánvi rozpálíme olej a porce ryby z každé strany opečeme do zlatova. Na pánev přidáme oloupanou a drobně pokrájenou cibuli spolu s česnekem, přilijeme kečup, drobně nasekanou chilli papričku, podlijeme citrónovou šťávou, později i vodou. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni dusíme přibližně 20 minut.

  • 2

    Hotové jídlo stáhneme z ohně, necháme 5 minut pod poklicí odpočinout, potom rozdělíme porce na mělké talíře a podáváme.

Komentáře k receptu