Kapr dušený s hrozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 600 g Kapr obecný
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Hrozinky
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 189 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 129 mg
  • Draslík 556.4 mg
  • Vláknina 1480.4 mg
  • Vitamín A 1480.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme a nakrájíme na porce, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Porce kapra osolíme, opepříme a zakapeme octem. Necháme pod fólií v chladničce marinovat alespoň 30 minut.

  • 3

    Na másle zpěníme cibuli, vlijeme pivo a provaříme. Do piva vložíme porce kapra a na mírném plameni dusíme zhruba 30 minut, je-li třeba, přilijeme pivo. Poté kapra vyjmeme a držíme na teple. Do vývaru přidáme nastrouhanou citronovou kůru a hrozinky. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

  • 4

    Porce kapra podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu