Kapr dušený na pivě s houbami
Suroviny
- 600 g Kapr obecný
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 2 dl Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 275 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 107.7 mg
 - Draslík 703.5 mg
 - Vláknina 1313.3 mg
 - Vitamín A 1313.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Porce kapra omyjeme studenou vodou, osušíme, okmínujeme, opepříme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet. Potom porce obalíme v mouce a osmažíme z obou stran v pánvi na rozehřátém sádle.
 - 
                                3
Usmažené ryby z pánve vyjmeme, na zbylém tuku osmažíme nakrájené houby, osolíme je, vrátíme zpět rybu, podlijeme ji pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu. Rybu a šťávu nakonec dochutíme pepřem a solí a podáváme s vařenými bramborami.