Kapr dušený na víně se šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 844 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 97.5 mg
 - Draslík 405.1 mg
 - Vláknina 1576 mg
 - Vitamín A 1576 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného kapra omyjeme a naporcujeme. U porcí nařízneme kůži, do řezu zasuneme klínek omytého citronu a maso mírně osolíme.
 - 
                                2
Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na tuku. Vložíme na ní porce mírně pomoučeného kapra, po obou stranách je krátce osmahneme, zastříkneme vodou a krátce dusíme.
 - 
                                3
Potom přilijeme víno, polovinu másla a znovu podusíme.
 - 
                                4
Na zbylém másle prohřejeme plátek šunky, kapra přelijeme necezenou šťávou a ozdobíme šunkou.
 - 
                                5
Ihned podáváme.