Kapr dušený na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 900 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 130.2 mg
 - Draslík 419.1 mg
 - Vláknina 2370 mg
 - Vitamín A 2370 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 113 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného kapra omyjeme a nasekáme na porce, které protkneme slaninou. Maso mírně osolíme, poprášíme paprikou a opečeme na tuku.
 - 
                                2
Kapra vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, rozpustíme, zaprášíme moukou, osmahneme, zastříkneme vodou a rozšleháme.
 - 
                                3
Vše zalijeme smetanou, mírně osolíme, krátce povaříme a omáčku přecedíme na kapra.
 - 
                                4
Nakonec kapra v omáčce ještě dodusíme.
 - 
                                5
Ihned podáváme.