Kapr pečený po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 192 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 172.3 mg
 - Draslík 565.4 mg
 - Vláknina 2455 mg
 - Vitamín A 2455 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté porce kapra osolíme. Do každé porce uděláme dva podélné zářezy a vložíme do nich kolečka citronu bez jader.
 - 
                                2
Porce vložíme do vymaštěné zapékací mísy, pokapeme máslem a pečeme asi 10 minut.
 - 
                                3
Nakonec pokrm posypeme rozsekaným vejcem uvařeným natvrdo a nasekanou petrželkou.