Líni s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 200 g Cibule
  • 200 g Olivy nakládané
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 800 g Lín
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 981 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 362.2 mg
  • Vláknina 7826 mg
  • Vitamín A 7826 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, osušené a osolené půlky línů zprudka opečeme po obou stranách na sádle. Vyjmeme je a ve výpeku osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a plátky česneku.

  • 2

    Do mísy z varného skla urovnáme ryby, okořeníme drceným bobkovým listem, pepřem, posypeme cibulí a česnekem a obložíme nakrájenými rajčaty. Vše osolíme, zakapeme citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou petrželkou.

  • 3

    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Podáváme s vypeckovanými černými olivami.

Komentáře k receptu