Lín na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 300 g Lilek
  • 300 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Kari koření
  • 5 g Kurkuma
  • 1200 g Lín
  • 100 g Cibulka jarní
  • 100 g Paprika červená
  • 100 g Fazolové klíčky
  • 60 ml Olej stolní
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 8.4 mg
  • Draslík 657.5 mg
  • Vláknina 15222.5 mg
  • Vitamín A 15222.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Líny vykucháme, vykrájíme z nich plátky, omyjeme, osušíme, pokrájíme na kousky. Lilek omyjeme a drobně pokrájíme. Papriky rovněž drobně pokrájíme. Fazolky překrojíme na poloviny.

  • 2

    Odkrojíme spodek mrkve a pokrájíme. Oloupeme stroužek česneku a cibuli, jemně nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a hrubě nasekáme.

  • 3

    Do pánve nalijeme 4 lžíce oleje, osmažíme na něm nasekanou cibuli a nasekaný stroužek česneku. Přisypeme kurkumu, krátce ji smažíme, přilijeme 2 lžíce vody, necháme ji vypařit, přisypeme karí koření a chvíli ho smažíme.

  • 4

    Přisypeme do pánve rajčata, lilek, mrkev, papriky, fazolky, cibulky, vše pokrájené, a hrášek, přilijeme několik lžic horké vody, přidáme špetku soli, dusíme vše pod pokličkou na mírném plameni za občasného zamíchání asi 20 minut.

  • 5

    Mezitím rozehřejeme v nepřilnavé pánvi zbývající olej a na prudkém plameni smažíme pokrájené rybí maso 2-3 minuty, aby bylo po všech stranách dozlatova. Pokračujeme pak ještě 2-3 minuty ve smažení na mírném plameni. Rybí maso osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, pak je vyjmeme a dáme do zeleninové směsi, necháme ještě chvíli prohřát a hotový horký pokrm podáváme.

Komentáře k receptu