Okouni na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Brambory vařené
  • 1 ks Citrony
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.25 l Víno bílé
  • 0.75 l Voda pitná
  • 1 kg Okoun říční
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 592 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 30.5 mg
  • Draslík 631.9 mg
  • Vláknina 9259 mg
  • Vitamín A 9259 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okouny vykucháme, omyjeme a dáme vařit na 5 minut do osolené vařící vody. Vyjmeme je a stáhneme z nich kůži. Ocasy a hlavy odkrojíme.

  • 2

    Ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme najemno nakrájenou cibulí a vložíme zpět do vývaru. Přilijeme víno a vaříme ještě asi 6 minut.

  • 3

    Uvařené okouny upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a obložíme vařenými bramborami. Polijeme šťávou z trochy vývaru, do kterého jsme přidali máslo a kyselou smetanu.

Komentáře k receptu