Pomazánka z uzeného pstruha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1131 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 56.5 mg
 - Draslík 683 mg
 - Vláknina 12370 mg
 - Vitamín A 12370 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odkrojíme z krajíčků chleba kůrku a ozubeným krájecím rádélkem vykrájíme větší množství koleček. Opečeme je v troubě předehřáté na 180°C. Mezitím pokrájíme na kousky pstruží plátky, ze kterých jsme stáhli kůži. Omyjeme, osušíme a jemně nasekáme petrželku.
 - 
                                2
Dáme do mixéru kousky pstružího masa, přidáme 2 lžíce smetany, citronovou šťávu a olej. Rozmixujeme vše do pěny na jednolitou hladkou hmotu. Postupně do ní vmícháme zbývající smetanu a chvíli ještě vše mixujeme, přidáme sůl a 1 větší špetku čerstvě mletého kajenského pepře. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
 - 
                                3
Přendáme pěnu do cukrářského sáčku, nastříkáme ji na lehce opečená kolečka chleba a každé kolečko ozdobíme kouskem rajčete a bazalkového listu.