Řezy z mořského jazyka se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1156 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 94.4 mg
 - Draslík 1873.4 mg
 - Vláknina 11829.5 mg
 - Vitamín A 11829.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.3 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme, ostatní posekáme nahrubo a spaříme horkou vodou.
 - 
                                2
Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj špenát, na něj položíme plátky ryby, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, zalijeme bešamelem, pokapeme na povrchu rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Podáváme s vařeným bramborem.