Bramborový salát na řecký způsob
Suroviny
- 900 g Brambory
 - 50 g Mandle
 - 150 g Sýr kozí
 - 100 g Olivy černé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 ks Cibule červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Olej olivový
 - 1 dl Citronová šťáva
 - 0.5 polévková lžíce Řeřicha
 - 0.5 polévková lžíce Oregano čerstvé
 - 1.5 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 538 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 29.6 mg
 - Draslík 1327.8 mg
 - Vláknina 20767.3 mg
 - Vitamín A 20767.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.7 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malé nové brambory omyjeme a uvaříme v páře - vaříme přibližně 10 minut. Oloupanou červenou cibuli pokrájíme na tenká kolečka.
 - 
                                2
Omytá rajčata nakrájíme na osminky, černé olivy bez pecek scedíme, necháme odkapat, rozkrájíme na poloviny. Oloupané mandle v pánvi opražíme nasucho dozlatova. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a drobně ji pokrájíme.
 - 
                                3
Omytou mátu pokrájíme na proužky. Řeřichu a oregano omyjeme, lístky otrháme. Česnek oloupeme a utřeme ho.
 - 
                                4
Připravíme si dresink: Do misky dáme 1 dl olivového oleje, 1 dl citronové šťávy, 2 stroužky rozetřeného česneku, 1.5 lžíce máty, 0.5 lžíce řeřichy, 0.5 lžíce oregano, 0.5 lžičky bílého pepře, 0.5 lžičky sůl. Směs dobře vymícháme.
 - 
                                5
Vychladlé brambory oloupeme, pokud jsou větší, rozkrojíme je napůl a dáme je do mísy. Přidáme k nim olivy, rajčata, chilli papričku, cibuli a mandle. Promícháme, zalijeme dresinkem, znovu promícháme a podáváme posypaný rozdrobeným kozím sýrem.