Papriky plněné slaninou a těstovinou
Suroviny
- 80 g Anglická slanina
 - 60 g Cibule
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 20 g Petržel - nať
 - 20 g Bazalka
 - 350 g Paprika červená
 - 150 g Těstoviny Risone semolinové
 - 425 g Passata (drcená rajčata)
 - 5 g Oregano sušené
 - 150 g Mozzarella
 - 25 g Protlak rajčatový
 - 125 ml Víno bílé
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.07 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 871 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 28.1 mg
 - Draslík 373.9 mg
 - Vláknina 9730 mg
 - Vitamín A 9730 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 123.4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
 - 
                                2
Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem.
 - 
                                3
Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na malém ohni, průběžně promícháváme na oleji, až cibule změkne. Přidáme slaninu a smažíme ji dokřupava. Opečenou slaninu, cibuli a česnek přendáme do velké mísy a smícháme s těstovinami, sýry a petrželkou. Rozpůlené papriky naplníme připravenou těstovinovou směsí a vložíme je do pekáče.
 - 
                                4
Smícháme rajčata, víno, rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř. Omáčku naneseme na těstovinovou směs v paprikách. Naplněné papriky ozdobíme bazalkou a zapékáme 35-40 minut.