Pálivé kuřecí řízky s broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 592 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 112 mg
 - Draslík 1117.5 mg
 - Vláknina 7102.7 mg
 - Vitamín A 7102.7 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme a najemno nastrouháme zázvor, vložíme do misky, zalijeme jablečným octem a zamícháme. Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme, nakrájíme na 3-4 proužky, vložíme do marinády, promícháme, mísu přiklopíme a necháme nejméně 2 hodiny marinovat.
 - 
                                2
Broskve vložíme na 2 minuty do vřelé vody, oloupeme je, rozpůlíme, vyjmeme pecky a nakrájíme na dílky.
 - 
                                3
Kuře vyjmeme, marinádu scedíme a dáme ji stranou. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme marinované plátky kuřete a restujeme 5-7 minut. Vyjmeme je z pánve, odložíme na horký talíř a udržujeme je v teple.
 - 
                                4
Do pánve nalijeme marinádu a víno, osolíme a opepříme. Směs přivedeme k varu, přidáme broskve a bez míchání je necháme na mírném ohni prohřát. Nakonec posypeme lístky máty nasekané nadrobno. Když se lístky scvrknou a změní barvu, pánev odstavíme.
 - 
                                5
Kousky kuřete rozložíme na talíř, na ně položíme kousky broskví, zalijeme omáčkou a ozdobíme větvičkami čerstvé máty.
 - 
                                6
Podáváme s pečivem na zeleném salátu, nebo se sezonní zeleninou.