Svíčkové řezy na cibuli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 290 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 74.3 mg
 - Draslík 737.2 mg
 - Vláknina 3940.8 mg
 - Vitamín A 3940.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí svíčkovou (bez blanek) omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné 1-1,5cm. Plátky pěstí mirně naklepeme, z každé strany je mírně osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Potřeme je extra olivovým olejem, poskládáme na sebe, dáme do mísy, kterou zakryjeme a odložíme je na 2 hodiny do chladničky.
 - 
                                2
Očistíme si 8 kusů středně velkých cibulí (asi 450 g). Cibuli pokrájíme na tenké plátky. Omyjeme petržel kudrunku, vodu setřepeme a pokrájíme ji nadrobno. V pánvi si rozpálíme olivový olej (2 lžíce) s máslem a cibuli umažíme dozlatova. Vyjmeme ji z omastku a odložíme do předehřáté mísy a uchováme ji teplou.
 - 
                                3
Do omastku přidáme další 2 lžíce oleje, rozpálíme ho na správnou teplotu a plátky masa restujeme z každé strany po 2-3 minutách do zlatohněda. Maso vyjmeme, odložíme ho do druhé předehřáté mísy. Do výpeku přilijeme 1,5 dl hovězího vývaru a necháme ho 2-3 minuty povařit.
 - 
                                4
Maso rozložíme na talíře, přelijeme šťávou, ozdobíme cibulí, petrželkou a hned servírujeme.