Bílé fazole po bulharsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 26 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 14 mg
- Draslík 1976.3 mg
- Vláknina 32847 mg
- Vitamín A 32847 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Fazole den předem namočíme. Druhý den je uvaříme v téže vodě. Když fazole vyplavou na povrch, vodu slijeme, zalijeme znovu horkou vodou a uvaříme doměkka. 
- 
                                2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a mírně osmahneme na oleji. Přidáme mletou papriku a vmícháme do fazolí. Nakonec přidáme rajčata nakrájená na kolečka a vše ještě povaříme. 
- 
                                3Před podáváním vmícháme nasekanou petrželku. Podáváme s chlebem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        