Čekankový salát s pršutem a škeblemi
Suroviny
- 400 g Škeble čerstvé
 - 400 g Mušle slávky
 - 45 ml Olej olivový
 - 30 ml Ocet kvasný lihový
 - 250 ml Voda pitná
 - 0.5 ks Cibule
 - 2 ks Čekanka
 - 1 ks Koriandr čerstvý
 - 0.5 ks Celer řapíkatý
 - 4 ks Prosciutto sušené
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 81 g
 - Sodík 279 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 41.3 mg
 - Draslík 495.8 mg
 - Vláknina 16456.8 mg
 - Vitamín A 16456.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Suroviny na marinovanou zeleninu dáme do hrnce a vaříme 2 minuty. Odstavíme a necháme zchladnout, poté vyjmeme.
 - 
                                2
Přimícháme k zelenině všechny ostatní suroviny.
 - 
                                3
Salát necháme 15 minut vychladit.
 - 
                                4
Podáváme s čerstvým chlebem.