Čekankový salát s uzeným pstruhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 122 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 25.9 mg
 - Draslík 721.9 mg
 - Vláknina 13719.8 mg
 - Vitamín A 13719.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 99.4 mg
 - Vitamín E 5.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Grapefruity oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky. Vybereme pecičky a šťávu zachytíme.
 - 
                                2
Čekanku rozebereme na listy, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
 - 
                                3
Plátky uzeného pstruha nakrájíme na velikost sousta, oříšky nahrubo nasekáme a omytou pažitku nadrobno nakrájíme.
 - 
                                4
Z oleje, octa, grepové šťávy, soli, pepře a cukru umícháme zálivku. Přidáme do ní nasekanou pažitku.
 - 
                                5
Salátové přísady upravíme na talíře, posypeme oříšky a přelijeme zálivkou.